tirsdag den 29. september 2009

Lørdag, den 26. september 2009 - Benalla-Melbourne

Vi kører i dag det sidste stykke til Melbourne og booker os ind på campingpladsen, Melbourne BIG4 Holiday Park.

Vi har set, at der skal være en stor rugby-kamp i byen i aften mellem Melbournes "Storms" og Brisbanes "Bronco". Vi kører ind til stadionet for at se, om der skulle være flere billetter til kampen. Vi får her at vide, at billetlugen åbner kl. 17.00, men at vi evt. kan købe dem over på togstationen, hvor der er en billetkiosk.

Karin løber over på stationen, der ligger ikke så langt derfra, men har desværre ikke heldet med sig, da stedet ikke forhandler disse billetter.

Det er begyndt at regne. Louise kan ikke længere passe sine lukkede sko, så hvis vi vil ind og se kampen i aften (såfremt vi får nogle billetter), må vi have fat på nogle nye sko til Louise. Vi kører ud til et lille center, hvor det lykkes Louise at finde et par smarte kondisko.

Vi får lidt sent frokost, og ved 17-tiden kører vi tilbage til stadionet. Vi er så heldige at få billetter til aftenens kamp. Vi parkerer bilen på en "betalingsparkeringsplads" tæt på stadionet. Der er stadig god tid, til kampen begynder, så vi slapper lidt af i motorhomet. Vi har fået fortalt, at stadionet vil være overdækket , så vi behøver heldigvis ikke at medbringe regntøj.

Vi kommer ind på stadionet. Andetholdet er i gang med en kamp, så den når vi lige at se det sidste af. Her vinder "Storms" 40-16 mod Bronco.

Kl. 19.45 fløjtes "vores" kamp i gang. "Storms" er helt suveræne i dag og lægger sig hurtigt i front. Efter første halvleg fører de 20-0, så der er en rigtig god stemning på stadionet.


I pausen er der nogle små drenge, der spiller kamp, hvorefter 2. halvleg går i gang. "Storms" fortsætter stilen og vinder kampen 40-10.

Vi kører hjem til campingpladsen efter en rigtig god aften og kryber til køjs.

Fredag, den 25. september 2009 - Canberra-Benalla

Vi forlader i dag hovedstaden og begiver os mod Melbourne. Vi deler turen op over to dage, så i dag kører vi kun til Benalle, hvor vi overnatter på campingpladsen, Benalla Leisure Park.


Vi kan på køreturen klart fornemme foråret, og at vi er kommet til en helt anden natur og et andet klima. Vi mødes af store raps- og lavendelmarker, og det hele er meget mere grønt og frodigt.



Campingpladsen er ikke noget at råbe hurra for, og da vejret er trist og gråt, hygger vi os indenfor i motorhomet. Der bliver fingerstrikket for alle pengene, set film og spillet Nintendo.

Torsdag, den 24. september 2009 - Canberra

Dagen i dag står i kulturens navn. Vi starter med at køre ind og se The Australien War Memorial


- et museum til ære for de faldne australske soldater i de krige, Australien har deltaget i siden 1. verdenskrig. Museet er vældig interessant, og også børnene synes, det er spændende.


Udenfor musset kan man se helt ned til parlimentsbygningen, der er næste stop på dagens kulturelle vej.
Vi parkerer bilen i den store parkeringskælder under selve parlimentsbygningen.
Vi tager med på en guidet rundtur, hvor guiden bl.a. fortæller om parlimentets opbygning og om opførelsen af den nye parlimentsbygning. I 1980 påbegyndte man byggeriet. Man ville gerne vise, at parlimentet ikker hæver sig over befolkningen, men derimod er under folket. Man havde derfor en lille udfordring, da lokationen for den nye bygning var på en bakketop. Dette løste man imidlertid ved, at man i stedet for at bygge oven på bakken valgte at bygge ind i bakken. Parlimentsbygningen, der tog ialt 8 år at færdigbygge, rummer i dag 4500 rum, og det er muligt at gå hen over bygningens græsbelagte tag.
Guiden gør et fortræffeligt job, men da vi er ca. halvvejs igennem turen, lister vi ligeså stillle af. Børnene har mistet interessen, hvorfor det begynder at knibe med at holde sig i ro. Vi forlader derfor selskabet og smutter ud til bilen.
Sidste stop på dagens tur gør vi ved "Australian Institute of Sport". Her spiser vi vores frokost i motorhomet, inden vi træder ind i instituttets forhal. Vi køber billetter til en rundvisning, der starter kort efter.
Turen starter i en stor "legesal", hvor vi i en halv time kan afprøve forskellige sportsgrene såsom basketball i rullestol, cykling, roning, skisport, cricket m.m. Tiden går hurtigt, når man har det sjovt, så Louise og Kasper er slet ikke klar, da turen fortsætter. Mathilde sover som en sten i sin klapvogn.
Rundturen fortsætter nu rundt på komplekset, hvor vi først kommer ind i en mega stor multisal, der bruges til afholdelse af forskellige idrætskampe, koncerter m.v. I øjeblikket er de i gang med at stille op til en koncert med Helmut Lotti, der besøger hovedstaden om et par dage. Herefter ser vi forskellige haller (volleyball, gymnastik og svømning), idrætsudøvere i funktion samt får en masse informationer om stedet.
Instituttet blev bygget efter OL i Montreal i 1978, hvor man ikke var tilfreds med Australiens resultater (1 sølv- og 4 bronze-medaljer). Man valgte derfor at investere i instituttets opførelse for at fremme eliteidrætten.
På vej hjem fra campingpladsen er vi inde og handle, så kl. er omkring 17.00, da vi atter nærmer os campingpladsen. På et par tilstødende marker ser vi rigtig mange kænguruer, der går omkring og græsser. Og her var vi ellers lige ved at tro, at kænguruerne kun fandtes i zoologiske haver!
Om aftenen tager Ole og Kasper sig et lille spil tennis, og vi får bestilt overnatning på et par campingpladser de nærmeste par dage.

onsdag den 23. september 2009

Onsdag, den 23.september 2009 - Hunter Valley-Canberra

I løbet af natten blæser det voldsomt op. Ole og Karin er oppe og tage stolene ind samt køre markisen ind for at undgå, at disse skal blive beskadiget.

Vi vågner her til morgen op til en himmel, der er hel rød, ja, det viser sig, at alt er rødt!! Hvad er der lige sket i løbet af natten?

Vi kører fra campingpladsen og ud til en vingård, McGuigan Cellars. Her får vi udover et par små smagsprøver og et lille indkøb en forklaring på den røde himmel.


Der er blæst rødt jord (støv) ind over stedet ude fra outbacken Ja, det menes at komme næsten helt fra Adelaide, der ligger ikke mindre end 2000 km. væk. Vi ser siden i nyhederne, at der blandt andet i lufthavnen i Sydney er store forsinkelser på grund af manglende sigtbarhed, at operahuset kun ganske svagt kan skimtes, og at folk med f.eks. astma rådes til at blive indendøre - og ellers i hvert fald at bære en maske.

Turen går videre til Canberra - en køretur på ca. 350 km. i hård sidevind. Der skal virkelig holdes ved rattet. Himlen klarer heldigvis op, som vi kommer afsted og det røde støv kan ikke længere ses.

Efter ca. 90 km. gør vi holdt ved en McDonalds, hvor vi får vores frokost. Børnene får herefter lov til at lege på restaurantens store indendøres legeplads, så de kan få brugt lidt energi, inden køreturen fortsætter.

Ved 17.30-tiden ankommer vi til campingpladsen, Capital Country Holiday Village, der ligger ca. 15 km. nord for hovedstaden.

Canberra er et af de få steder i Australien, hvor der er mærkbar forskel på de fire årstider, og nu er det KOLDT. Vi har nu i de sidste fire måneder hovedsageligt gået rundt i badetøj eller shorts og korte ærmer, men må nu i taskerne og finde det varme tøj frem. Vejrudsigten melder stadig nattefrost omkring Canberra.

Børnene forstår det - de sætter sig godt til rette under dynen og slapper af med en DVD.

Tirsdag, den 22. september 2009 - Port Stephens-Hunter Valley

I dag vil vi til Hunter Valley og se de mange vinplantager. Vi booker os ind på Valley Vineyard Tourist Park i Cessnock, hvor børnene lige får lidt frisk luft og får leget .

Efter frokost kører vi ud og ser på området, hvor vingårdene ligger side om side - i hobetal. Vi besøger Tyrrell's Winesw, hvor der er en guidet rundtur kl. 13.30.

Da vi køber billetterne til rundturen (AUD 5 for voskne - gratis for børn), spørger guiden os, hvor vi kommer fra. Da han hører, vi er fra Danmark, har han noget, han lige vil vise os. Han finder et gammelt fotoalbum frem - fyldt med billeder af Dronning Margrethe, Prins Henrik og Prins Joachim, fra de var på besøg tilbage i 1987.

Herefter tager guiden os og resten af de besøgende gæster med på en rundtur. Vinen høstes i slutningen af januar måned (ca. den 23./24), hvor det tidligere først fandt sted omkring den 14. februar. Men på grund af den globale opvarmning/klimaforandringerne sker det nu 3 uger tidligere.

Det vil naturligvis sige, at høsten er overstået for 2009, og selve produktionen har fundet sted, hvorfor vi ikke kan se selve processen.

Guiden er heldigvis rigtig god til at beskrive, hvordan det hele finder sted, mens han guider os rundt i produktionen.

Til slut ender turen med vinsmagning, hvor der er mulighed for at smage rigtig mange forskellige slaggs af husets forskellige vine. Vi køber et par enkelte flasker, hvorefter vi kører tilbage til campingpladsen - en god oplevelse rigere.

Mandag, den 21. september 2009 - Manning Point-Port Stephens

Endnu engang står vi op til en skyfri himmel, men dette ændrer sig nu ret hurtigt. På vores køretur til Port Stephens bliver det skyet, og det begynder at blæse.

Vi ankommer til Discovery Holiday Park Port Stephens ved middagstid. Mathilde er netop faldet i søvn, så hun puttes i sin klapvogn og sover videre i læ af bilen. Vores plads ligger lige ned til vandet og har god udenoms plads, så der bliver spillet bold og leget. Børnene tager på en lille picnic-tur ud på molen.
Sidst på eftermiddagen spiller Kasper og Louise beachvolley med nogle andre børn på pladsen.

Som på mange af de foregående campingpladser, er der også her et rigt fugleliv.

Søndag, den 20. september 2009 - Emerald Beach-Coffs Harbour-Manning Point

Efter en lille morgentur til stranden
kører vi til Coffs Harbour og får kigget lid på havnen.
Det viser sig, at der i dag er marked dernede med forskellige boder og levende musik. Vi kigger lidt på de forskellige boder og får os lidt let at spise.
Herefter kører vi ind og handler, inden vi drager videre til Manning Point. Vi overnatter på East's Manning Point Holiday Park - lige over for legepladsen.

Børnene leger på legepladsen, inden Ole, Kasper og Louise tager sig en dukkert i det kolde vand, mens Mathilde og Karin går en tur.

Lørdag, den 19. september 2009 - Burleigh Beach-Byron Bay-Emerald Beach

Ved 9-tiden kører det rullende hjem videre sydpå. Vi gør efter ca. ½ times kørsel en afstikker ud til Byron Bay, hvor vi kører ud og ser byens fyrtårn.

Her nyder vi det flotte fyrtårn og den smukke udsigt. Der er hvaler og delfiner i farvandet. Vi tager de mange trapper ned til det australske fastlands østligste punkt.
Herfra kan vi rigtig se hvalerne og delfinerne, der drager sydover mod Melbourne.


Senere kører vi videre til Emerald Beach, der ligger lidt nord for Coffs Harbour. Vi får en plads på BIG4 Holiday Parks Emerald Beach. Børnene indtager den gode legeplads, Louise laver lektier, og ellers slapper vi bare af.

fredag den 18. september 2009

Fredag, den 18. september 2009 - Burleigh Beach

I dag er det Mathildes fødselsdag HURRA-HURRA-HURRAAAH...
Ja, i dag fylder Mathilde 3 år, og det skal fejres. Vi har valgt at blive en ekstra dag i Burleigh Beach, så vi ikke skal tilbringe Mathildes fødselsdag i bil på landevejen.
Vi starter dagen med pandekager, og Mathilde får sine gaver. Vi har pyntet op med flag og balloner udenfor motorhomet, så folk er vist ikke i tvivl om, at her er fest.

Herefter går vi ned i byen. Børnene leger på legepladsen, og vi køber fødselsdagskage.

Mens Mathilde sover middagssøvn, kommer vi til bunds i vasketøjet, læser og leger.

Så er det tid til eftermiddagskaffe. Menuen står på lagkage med lys og flag samt sodavand blandet til drinks med paraplyer i.

Om aftenen går vi ned i byen og spiser på restauranten, Vecchia Roma - en restaurant, vi fint kan anbefale. Børnene får nogle rigtig gode pizzaer, mens de voksne får henholdsvis en pastaret og en fiskeret, der smager fremragende. Desuden er betjeningen helt i top.
Vi har en rigtig hyggelig aften, og en træt 3-årig kan nu gå glad og mæt i seng.

Torsdag, den 17. september 2009, Burleigh Beach

Der står oprydning/rengøring på programmet i formiddag. Motorhomet bliver på det nærmeste tømt, inden vi igen får det gjort beboeligt og hyggeligt.



Sidst på formiddagen når vi lige en times surfing og leg ved stranden. Efter frokost går vi igen til stranden, hvor vi er et par timer. Det blæser lidt op med en kold vind, så vi går tilbage til campingpladsen, hvor vi tilbringer resten af dagen.

onsdag den 16. september 2009

Onsdag, den 16. september 2009 - Brisbane-Burleigh Heads

Vi forlader i dag Brisbane og kører til Burleigh Heads, der ligger knap en times kørsel sydpå. Vi gør undervejs stop og får handlet og er fremme ved Burleigh Beach Tourist Park omkring middagstid.

Efter frokost går vi til stranden, der ligger lige på den anden side gaden. Der er mange og store bølger, hvorfor der også er rigtig mange surfere. Louise og Kasper kaster sig med glæde ud i bølgerne (de mindste af dem) og gør atter brug af deres surfbrætte.


Efter et par timer ved stranden går vi tilbage til pladsen, tager et bad og spiser aftensmad. Senere ender vi dagen med en lille gåtur ned i byen. Butikkerne har lukket (lukker kl. 17.00/17.30), men der er lidt folk på de mange spisesteder.

Tirsdag, den 15. september 2009 - Brisbane (Tangalooma Island Resort)

Vi skal sejle fra havnen i Brisbane kl. 10.00 og skal møde der kl. 09.30. Vi kører afsted i god tid, men formår alligevel først at være fremme kl. 09.45 - ups!! Først har vi fået tastet den forkerte adresse ind på GPS'en, hvilket resulterer i, at vi kører mod syd istedet for mod nord. Dette opdager Ole heldigvis, og vi får vendt kareten. Herefter kommer vi så til at holde i kø på motorvejen pga. vejarbejde og en masse lastbiler, der har valgt samme vej.

Men vi når heldigvis at komme med catamaranen. Vi ankommer til parkeringspladsen, hvor vors billetter ligger klar, og vi skynder os ombord. Sejlturen ud til Moreton Island tager ca. 75 min. Vi bliver vi modtaget af en guide og en flok pelikaner. Guiden viser os vej til og rundt på Tangalooma Island Resort og indvier os i dagens program.

Børnene hopper lidt på trampolin, hvorefter det er frokosttid. Vi får en dejlig buffet på en af resortets restauranter, og herefter har vi et par timer på egen hånd. Vi slår os ned ved poolen. Mathilde sover, Kasper og Louise svømmer i det kolde vand, Ole og Karin er også et smut i vandet, men nyder nu mest at ligge på solvognen og læse og slappe af.

Kl. 15.15 mødes vi med resten af flokken, der også skal med på safaritur ud til "ørkenen". Vi sætter os i en 4-hjulstrukken bus og begiver os afsted. Ligesom Fraser Island er vi også her kommet til en sandø, så det bumper godt, mens vi kører afsted, omend ikke så vildt som på Fraser Island.

På køreturen kommer vi til at holde bag ved en jeep, der er kørt fast i sandet. Vores buschauffør træder til med hjælp og inden længe, har han fået bilen trukket fri. Samtidig tilkalder han hjælp over radioen, da de kan se, at de ikke selv kan komme tilbage.

Herefter kører vi det sidste lille stykke ud til målet - "ørkenen". Vi kommer til et stort område, hvor der ikke er meget andet end store sandbanker.
Vi gør holdt og træder ud af bussen. Nu skal vi til det sjove. Vi skal prøve "sand tobagganing", hvilket vil sige: vi får hver udleveret et bræt på ca. 30 x 150 cm, et stykke voks, som vi vokser brættet med og så et par dykkerbriller. Herefter er det op af en stor, stejl sandbakke, hvorefter vi én efter én skal tage turen ned på maven på brættet. Mathilde er for lille, Kasper og Louise synes, det ser for farligt ud og springer fra, og Karin, der ellers havde glædet sig helt vildt, giver børnene ret. Ole er derimod frisk og springer på brættet, da det bliver hans tur. Resten af familien tager derimod turen ned i løb, hvilket nu også er meget sjovt . Ole synes så godt om det, at han tager en ekstra tur.

Herefter går han med børnene over til en lille bakke, hvor de prøver at "kælke", men der kan ikke rigtig komme fart nok på. Imens trasker Karin igen op af den stejle bakke med et bræt under armen. Ole har overbevist hende om, at hun vil fortryde, hvis hun ikke prøver, så afsted det går. Og hun må give ham ret i, at det er rigtig sjovt og er glad for, at hun tog turen. Det kan anbefales.

Blandt alle deltagerne er der en konkurrence om, hvem der glider/kælker længst, og en ung pige løber af med præmien - en T-shirt.

Det er nu tilbage til resortet, hvor vi får os lidt hurtigt aftensmad. Kl. 18.00 går vi ned til molen, hvorfra vi kan se vilde delfiner, der kommer ind til bredden næsten hver aften. De leger og boltrer sig i vandet til stor morskab for de mange tilskuere.

En guide giver lidt senere nogle fakta omkring dyrene, og så er det endelig blevet tid til fodring af delfinerne. Vi er rigtig mange, der har meldt os til dette, og vi stiller op på 5 rækker. Vi kommer herefter 2 og 2 ned til vandkanten og ud i vandet (til hofterne), hvor vi fordrer delfinerne med fisk. De kommer helt hen til os og spiser af hånden. Ole og Kasper går sammen ud og herefter Louise og Karin med Mathilde på armen. Det er simpelthen en oplevelse.

Så er der lige tid til et hurtigt bad, inden turen igen går hjemad. Vi er tilbage på campingpladsen ved 21-tiden efter en super dag.